Bæredygtighed hos Henkel

Vores engagement i at være ledende inden for bæredygtighed er dybt forankret i vores værdier. Opretholdelse af en balance mellem økonomisk succes, beskyttelsen af miljøet og socialt ansvar har været fundamentalt for vores virksomhedskultur i årtier. Vores stræben efter bæredygtighed er både langsigtet og af iværksætteragtig karakter og dækker alle aktiviteter i hele værdikæden. Efter at have investeret mange års fokuseret indsats i kampen for en bæredygtig udvikling har vi opbygget et godt ry som en virksomhed med en globalt førende position inden for dette område. Og vi er fast besluttet på at forblive i spidsen, hvad angår bæredygtighed. Derfor har vi sammen med alle vores forretningsenheder og eksterne eksperter udviklet en langsigtet bæredygtig strategi for 2030. Med vores reviderede strategi baserer vi os på vores stærke track record, og hvad der gav os succes i fortiden. Samtidig sigter vi på at løse en af de centrale udfordringer, vi står over for i fremtiden:  at afkoble væksten fra ressourceforbruget. Kernen i denne strategi er den enkle, men udfordrende ambition:  at opnå mere med mindre og at tredoble vores effektivitet i 2030. Dette kræver, at vi alle skal finde banebrydende nye løsninger og udfordre den måde, vi driver vores forretning og operationer på.

Vores bæredygtighedsstrategi 2030: Opnå mere med mindre

Lige nu bor der syv milliarder mennesker på vores planet. I år 2050 forventes det tal at stige til ca. ni milliarder. For at sikre, at fremtidige generationer kan leve godt inden for vores planets ressourcegrænser, kræves der en større ændring i vores måde at tænke på.


Oversigt over vores bæredygtighedsstrategi 2030

For os betyder bæredygtighed mennesker, der bor godt og inden for de ressourcemæssige rammer på planeten (som defineret af WBCSD Vision 2050).e WBCSD Vision 2050). Men det globale menneskelige fodaftryk er allerede større, end jordens ressourcer kan bære. Verdens befolkning fortsætter med at vokse hurtigt, og voksende velstand er også ændrede forbrugsmønstre. Som et resultat heraf, vil presset på de naturlige ressourcer blive fremskyndet dramatisk i de kommende årtier. Selv om disse udviklinger er udfordringer for fremtiden, byder de også på et stort potentiale: Innovation og opnå mere med mindre vil være nøglen til at blive bæredygtig uden at gå på kompromis med folks livskvalitet Virksomheder skal finde måder at vokse og forbedre livskvaliteten på uden at opbruge flere ressourcer og forårsage flere emissioner. 

Vi har brug for produkter, der tillader folk at leve et godt liv, men bruger færre og færre materialer.  Denne idé er kernen i Henkels 2030 Bæredygtighedsstrategi:  Opnå mere med mindre. Den sigter mod at skabe mere værdi for vores kunder, forbrugere, lokalsamfund og såvel virksomheden, og samtidig reducere de miljømæssige fodaftryk.  Innovativ og smart tænkning vil være afgørende i at følge denne strategi.

Ekstern vurdering

Forskningsinstitutter og bæredygtighedsanalytikere vurderer jævnligt, hvordan virksomheder afvejer de økonomiske, økologiske og sociale faktorer. Henkel hilser disse eksterne vurderinger af bæredygtighed velkommen, hvilket resulterer i større gennemsigtighed på markedet. Tværsektoriel bæredygtighed og etiske indekserer spiller også en stadig vigtigere rolle på de internationale kapitalmarkeder. Henkels førende rolle i bæredygtigsudvikling og virksomhedernes sociale ansvar bekræftes af mange internationale ratingorganisationer og bæredygtighedsanalytikere.


Få flere oplysninger ved at klikke her.